• A Gamescom 2019 időpontja: 2019. augusztus 21-24.
  • Sokan lesznek, de nem elegen

Minden évet több játékkonferencia tarkít, E3, Gamescom, Tokyo Game Show, Paris Game Week, plusz a gyártók saját rendezvényeinek örülhetnek a játékosok. A Sony tavaly év végén jelentette be, hogy kihagyja az idei E3-at, amire idén februárban kaptunk magyarázatot. Az E3 Amerikában van, a Gamescom pedig Európában, és itt sem lesz jelen egy nagy cég: a Blizzard nem vesz részt rajta, mert "fontosabb dolgokra fókuszál."

Sok minden történt a kaliforniai céggel az elmúlt időben, Mike Morhaine elhagyta a Blizzardot, ami egyes esetekben fizetett a dolgozóinak, hogy felmondjanak. "A játékainkra, jövőbeli projektjeinkre, fejlesztésékre való fókuszálás részeként nem leszünk ott a Gamescom 2019-en. A Gamescom egy jelentős show, nemcsak az európai, de minden játékos számára is, ebben az évben azonban nem fogunk találkozni a játékosokkal Kölnben." -- olvasható a Blizzard sajtóközleményében.

Lehet, hogy a BlizzConra tartogatják a puskaport? A rendezvényre pár nap múlva kezdik el a jegyeket árusítani, de a Gamescom kihagyása nem jelenti a show végleges elhagyását: a jövőben a cég még visszatér a német városba.

blizzard-gamescom-2019-1.jpg