• Idén kihagyja a Sony az E3-t
  • Shawn Layden szerint erre többek közt azért volt szükség, mert a rendezvény elvesztette relevanciáját
  • Valamint arra is utalt, hogy a Sonynak nincs mit bejelentenie idén júniusban

Tavaly novemberben a Sony alaposan meglepett mindenkit, mikor a PlayStation kommunikációért felelős alelnöke bejelentette, hogy jövőre kihagyják az E3-t. Ez a döntés már csak azért is érdekes volt részükről, mert 2018-ban igencsak komoly felhozatallal jelentkeztek, azonban ők azt mondták, innentől kezdve máshogy szeretnék elérni a rajongóikat. Ezt a kijelentést árnyalta most Shawn Layden, aki szerint az E3 egyszerűen elvesztette a jelentőségét.

A Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios feje azzal érvelt, hogy mikor a rendezvény 1995-ben elindult, akkor elsősorban még a forgalmazóknak és az újságíróknak szólt. Az előbbiek új játékokat kerestek a show felhozatalában, az utóbbiak pedig tudósítottak a legfrissebb bejelentésekről és hírekről. Mostanra azonban Layden szerint az egész rendezvény inkább a rajongók terepe lett, akik itt várják a nagy bejelentéseket és ütős híreket. Mivel azonban a Sony nem tervez semmi nagyot bejelenteni idén júniusban, ezért úgy döntöttek, hogy kihagyják a rendezvényt.

Layden még azt is hozzátette, hogy szerinte az E3-nak stílust kéne váltania, és a nagy bejelentések helyett inkább a videojátékok szeretetétre, a fejlesztők és a rajongók közelebb hozására kéne koncentrálnia, nagyjából úgy, ahogy a Comic-Con teszi azt a képregények világában.

sony-e3-conference-010.jpg