Nemrég a Valve feje és alapítója, a játékvilág egyik legjelentősebb személyiségének tartott Gabe Newell szólalt fel a Windows 8 ellen. Gabe szerint az új operációs rendszer megjelenése okán nyit a Valve a Linux felé, mert a játékosoknak egyszerűen nem lesz jó a Windows 8, mi több, az egész ipart veszélybe sodorja. Bár akkor sokan csak legyintettek, mondván, hogy Newell farkast kiált, most a Blizzard is beállt a sorba.

Rob Pardo Blizzard alelnök Twitteren üzente az alábbi, nem éppen biztató sorokat:

"Remek volt az az interjú Gabe Newell-lel. »Úgy vélem, a Windows 8 az egész PC-s iparnak árt« -- nos, a Blizzard sincs tőle elájulva."

Az október 26-án megjelenő Windows 8 legnagyobb fejlesztése, hogy egyszerre szinte bármin képes üzemelni, kezdve az asztali PC-ktől a notebookokon át egészen az okostelefonokig (bár azok saját rendszert kapnak) és a tabletekig. A Blizzard és a Valve szerint azonban az összevont platformok nem hatnak jól a PC-s játékvilágra. Bízzunk benne, hogy a veterán csapatok tévednek, mert ha nem, akkor nekünk, gamereknek maradnunk kell a 7-es rendszer mellett.