Még idén visszavonják a Windows XP és Windows Vista operációs rendszerek támogatását a Blizzardnál, jelentette be a stúdió közösségi menedzsere. Ez azt jelenti, hogy 2017 második felétől nem lehet majd az említett operációs rendszerekkel WoW-ozni vagy Hearthstone-ozni, a beugró a Windows 7 lesz.

World of Warcraft, StarCraft 2, Diablo 3, Hearthstone, Heroes of the Storm - egyelőre mind működnek régi operációs rendszereken, ennek oka, hogy "egy jelentős mennyiségű Blizzard-játékos" csak nemrégiben váltotta le ezeket egy újabb OS-re. A stúdió szerint most már nincs olyan sok XP-s és vistás felhasználójuk, akik pedig maradtak, azokat most világszinten figyelmeztetik: vagy újabb operációs rendszert telepítenek a PC-jükre, vagy elbúcsúznak a Blizzard játékaitól.

A Windows XP és Vista nemcsak régiek, de ma már kiberbiztonsági kockázatot is jelentenek. Az XP-t 2009-ben, a Vistát 2012-ben hagyta magára a Microsoft, azóta nem is támogatják a programokat, azaz minden azóta megjelent vírus vagy fellelt biztonsági rés potenciális támadási felület a felhasználók gépén.

Ti milyen operációs rendszert használtok?