• A Brit Szerencsejáték Bizottság vezetője a loot boxokról beszélt
  • Szerintük nem számítanak szerencsejátéknak, mert nem lehet pénzre váltani őket

Egyre vékonyabb jégen táncolnak azok a kiadók és fejlesztők, akik loot boxokkal szeretnének extra bevételre szert tenni játékaikban, hiszen egyre több helyen merül fel a tiltásuk - Belgiumban például már meg is lépték ezt. Egyértelmű konszenzus azonban nincs: a britek például korábban arra jutottak, hogy a loot box nem szerencsejáték, most pedig újból megerősítették ezen nézetüket.

a-britek-tovabbra-sem-tartjak-szerencsejateknak-a-loot-boxot.jpg

A Brit Szerencsejáték Bizottság vezetője, Neil McArthur a Kulturális, Média- és Sportügyi Minisztériumnak azt az álláspontot vázolta fel, hogy bár vannak aggályaik a loot boxokat tartalmazó játékok hatását illetően a gyerekekre vonatkozóan, maguk a loot boxok nem számítanak szerencsejátéknak, legalábbis a jelenlegi jogszabályok alapján. Ezt azzal indokolják, hogy a nyeremény nem pénz, illetve nem is értékesíthető pénzért.

Azt persze a Bizottságnál is tudják, hogy ez csak a hivatalos csatornára igaz, hiszen a loot boxok esetében is létezik másodlagos piac (különösen a CS:GO skinjei esetében figyelhető ez meg), melyek ellen mindenképpen fel kell lépnie a kiadóknak.