Lehet vitatni és utálni az Activision üzleti modelljét, az óriási pénzügyi sikereket viszont nem lehet megkerülni: a Call of Duty-sorozat fennállásának csúcsán van, az ehhez kapcsolódó, fizetős online szolgáltatásuk, a Call of Duty Elite pedig hétmillió konzolos és kétmillió mobilos felhasználóval büszkélkedhet, így nem csoda, ha a konkurenciánál az irigység jelei mutatkoznak.

„Kijelenthető, hogy egy előfizetéses rendszerben gondolkodunk. Mint minden cég, mi is igyekszünk a legtöbbet visszakapni a befektetéseinkből, a legtöbbet kihozni abból, s a legtöbb embert játékra bírni. Ez a hozzáállás talán eltérő végeredményt szülhet, de erről még nem beszélhetek.

Ha pedig a Call of Duty megveréséről van szó, nem nagyon szeretem ezt a meglátást. Azért vagyunk az iparban, mert a lehető legjobb játékokat szeretnénk elkészíteni. A Call of Duty egy lövölde, de egy másmilyen lövölde. Úgy gondolom, hogy nekik megvan a maguk felvevőpiaca, és nekünk is megvan a sajátunk. Boldog vagyok azzal, amit csinálok, s folyamatosan azon fogok dolgozni a csapatommal, hogy új ötletekkel álljuk elő, a lehető legtöbbet kihozva magunkból. Remélhetőleg így több példányt tudunk eladni, és boldogak lesznek a játékosaink.” -- Patrick Sonderlund

Az előfizetéses rendszerrel kapcsolatban nem túlságosan valószínű, hogy egy teljesen új szolgáltatást fog kidolgozni az EA, hiszen már így is komoly munka van a Battlelog mögött. Sonderlund elmondta, hogy a világ számos pontján vannak embereik, akiknek egyedül annyi a feladatuk, hogy elemezzék és értékeljék a szerverekről érkezett adatokat. Elsősorban azt figyelik, hogy miként lehetne javítani a játékélményen, de a szerver állóképességét is szemmel tartják, illetve minden esetleges problémát feljegyeznek. Egy ilyen komoly, összehangolt rendszerre tehát lehetne építkezni, s mivel nem csak Patrick Sonderlund, hanem Peter Moore, az EA ügyvezető igazgatója is megemlítette már ezt a projektet, biztosak lehetünk, abban, hogy a nem túl távoli jövőben egy, a Call of Duty Elite-hez hasonló szolgáltatást fog indítani a cég, elsősorban a lövöldéi számára.