• Hatalmas népszerűségnek örvend a CS:GO a jelek szerint
  • Az elmúlt 30 nap átlag játékosszáma például minden korábbi értéket megdöntött
  • A növekedés alighanem a játék ingyenessé tételének köszönhető

Vannak olyan játékok, melyeken szemlátomást nem fog az idő vasfoga, és a Counter-Strike: Global Offensive szemlátomást pont ilyen cím. A Valve csapatalapú taktikai lövöldéje 2012-ben debütált (igaz, a sorozat maga 1999 óta jelen van a piacon), és az elmúlt évek alatt nem hogy vesztett volna a népszerűségéből, hanem a jelek szerint még növelte is azt.

Legalábbis erre utalnak a legfrissebb adatok, melyek szerint a CS:GO elmúlt 30 napban mért átlag játékosszáma meghalad minden korábbi értéket: az eddigi rekordot 2017 februárja tartotta a maga átlagosan 402 385,7 játékosával, az elmúlt 30 napban pedig ez az érték 402 524,0 körül alakult. Sőt, ha kicsit jobban megnézzük a statisztikákat, láthatjuk, hogy a CS:GO-nak eddig nagyon erős éve van, átlag játékosszáma 2019 februárja és áprilisa kivételével egyre csak emelkedett idén.

Ezt a hatalmas népszerűséget sokan azzal magyarázzák, hogy a Valve tavaly decemberben ingyenesen elérhetővé tette a játékot, hiszen a játékosszám a Danger Zone frissítés után ugrott meg látványosan.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!