• Az Alienware új dizájnnal tervezett Alienware Aurora asztali toronyszámítógépet, három egeret és két billentyűzetet mutatott be
  • A Dell bemutatta első G sorozatú asztali számítógépét
  • A világ első 55 colos OLED gaming monitorát is leleplezték

Asztalra csapunk

Már az idei CES alkalmával láthattuk az Alienware bemutatott új dizájnvonalát, az Alienware Legend indusztriális formavilágát. Az új Alienware Aurora asztali számítógépe az első asztali számítógép, amely a Legend dizájnelemeit hordozza. Az Alienware Aurora tulajdonképpen egy új gépházkülsővel rendelkező midi torony a Legend stílusjegyeivel, a legújabb alkatrészekkel szerelve.

alienware-aurora.jpg

Ugyancsak asztali géppel jelentkezett az anyavállalat, a Dell is, ezúttal játékosok igényeihez alakítva. Az új Dell G5 számítógéppel a G sorozat asztali verzióban is elérhető lesz, akár i9-sorozatú processzorok, valamint NVIDIA GeForce GTX és RTX vagy AMD Radeon grafikus kártyákkal is rendelhető. A szerszámokat nem igénylő beszerelésnek és a további belső bővítőhelyeknek köszönhetően a gép egyszerűen fejleszthető, plusz egyedi hűtési rendszerrel, valamint négy, az Alienware Command Centerben kiválasztható hőmérsékleti beállítással rendelkezik, hogy az éppen legmegfelelőbb módon fusson a gép, attól függően, hogy a használója játszik, dolgozik, tanul vagy videókat néz.

Monitormánia

Az Alienware 55 OLED monitor (AW5520QF) az OLED technológiára jellemző képminőség (98,5 %-os DCI-P3 színlefedettség) mellett 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát, 0,5 ezredmásodperces GtG(szürkéről szürkére) válaszidőt és alacsony beviteli késleltetést ígér. Ja és persze a 4K felbontás sem maradhat el, valamin laz AMD Radeon FreeSync támogatás sem. De akadt még a tarsolyban bőven más is: a 21:9-es képarányon feszítő Alienware 34 (AW3420DW) ívelt monitora, 120Hz-en ketyegő IPS panellel érkezik, míg az Alienware 27 (AW2720HF) már 240 Hz-es képfrissítéssre is képes, szintén IPS panelen. A Dell 32 (S3220DGF) arany középútként akár 165 Hz-es frissítési frekvencián és QHD felbontással vár.

aw5520qf1.jpg

Perifériaparádé

Az Alienware preifériák terén is bővíti portfólióját, az alacsony profilú RGB mechanikus billentyűzete ( AW510K) a Cherry MX Low-Profile Red billentyűk legújabb generációját használja. Teljes mértékben programozható billentyűkkel, hangirányítással és persze billentyűnkénti RGB-megvilágítással rendelkezik. Kistestvére az AW310K kevésbé csili-vili, csupán fehér háttérvilágítást kapott, és az alacsony profilú mikrokapcsolók helyett marad a sztenderd Cherry MX Red.

aw510k.jpg

Kaptunk hibrid vezetékes/vezeték nélküli egeret is, az AW610M egy töltéssel akár 350 órás üzemidőt ígér, a szokásos extrák mellett, mint a 16 000 DPI-s érzékelő, az állítható görgőkerék, 7 programozható gomb és az RGB-megvilágítás. Az AW510M több gombot kapott mellé (10 db, programozható), de vezetékhez kötve kell éljünk vele, belsejét tekintve viszont egyezik nagytestvérével. A sort az újfent vezeték nélküli AW310M zárja, mely egyetlen ceruzaelemmel 300 órát is elketyeg, hat programozható gombbal és 12 000 DPI érzékelővel. 

aw510m.jpg