• Valóban nehéz lesz a Diablo 4 hardcore módja
  • A halál ugyanis végleges
  • Még abban az esetben is, ha más játékosok győztek le minket

A hamarosan újabb nyílt bétával jelentkező Diablo 4 számos kihívást nyújt majd a lootvadász játékosoknak, főleg, ami az endgame tartalamakat illeti. A világban és a kazamaták mélyén található főellenfelek ellen már alacsonyabb nehézségi szinten sem árt alaposan felkészülni, a nehezebb játékmódok során pedig nem csupán a felszerélés, de az ügyesség is sokat számít az összecsapások során. Különösen igaz ez a hardcore módra, ami – a nevéből adódóan – valóban csak azoknak szól, akik már kívül-belül ismerik a program minden egyes porcikáját – vagy csak szimplán szeretik, ha fáj.

A játékmód legnagyobb veszélyét egyértelműen a permadeath jelenti, ami annyit tesz, hogy ha netán elhalálozunk, az végleges, és nem csak a felszerelésünk lesz az enyészeté, hanem a mentési fájl, és ezáltal a hosszú ideig(?) pátyolgatott karakterünk is. Az ugyanakkor nem volt teljesen világos, hogy PvP-ben is érvényes-e a dolog, az égető kérdést pedig a franchise globális közösségi igazgatója, Adam Fletcher válaszolta meg, méghozzá eléggé lényegre törően: igen. Teljesen mindegy tehát, hogy démonok vagy valódi játékosok által harapunk fűbe, a halál így is úgy is pontot tesz majd az aktuális kalandunk végére. A PvP szerencsére teljesen opcionális a játékban (az erre szolgáló Arénákban, valamint a Fields of Hatred területein tudjuk összeakasztani a bajszunkat másokkal), így attól legalább nem kell tartanunk, hogy a világot járva lep meg minket valaki. Mindenestre sok sikert kívánunk azoknak, akik netán ebben a módban próbálnának szerencsét!

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.