• Korhatár-besorolást kapott a Diablo 4
  • Ez alapján felnőtteknek szól majd a játék
  • Mikrotranzakciók is lesznek

Egy Blizzardhoz méltó CGI előzetes leplezte le a Diablo 4 megjelenési dátumát a The Game Awards-on, a Pokol kapui 2023. június 6-án nyílnak meg újra. Az már az eddigi anyagokból is nyilvánvaló volt, hogy az új felvonás visszatér a gyökerekhez, és a harmadik rész színesebb vizualitása után ismét egy brutális, dark-fantasy körítést kapunk, az ESRB korhatár-besorolása pedig ezt most meg is erősítette.

"Mature 17+", tehát felnőtt besorolást kapott ugyanis a játék, a leírásban pedig a rengeteg vér mellett kiemelik a végtagjaiktól megfosztható ellenfeleket és a változatos módon történő szörnyirtást is. További tényezőként feltüntették még a pályákon karóra tűzött holttestek látványát is – egy újabb bizonyíték, hogy az első két epizódra fog hajazni a játék. Üzletpolitika terén viszont már inkább a nem túl jó megítélésnek örvendő Immortalre, ugyanis – ahogy az sejthető volt – mikrotranzakciók is lesznek a Diablo 4-ben, persze bizonyára nem olyan mértékben, mint a mobilos mellékágban.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.