• Szorosabban is összefonódhatnak a jövőben a Star Wars filmek és sorozatok
  • Egyelőre nem tudni, mi lesz a következő Star Wars film

Akárhogyan is viszonyulunk az új Star Wars filmekhez, azt nem lehet tagadni, hogy megosztóak lettek. Kinek ez jön be, kinek az, kinek egyik sem, kinek mindegyik – ebben persze nincs újdonság, az előzmény trilógia sem volt egyöntetű siker, de annyi különbség azért mégis akad, hogy ma az online médiának és a közösségi oldalaknak hála mindenki sokkal hangosabban és gyakrabban hallathatja a hangját.

A Skywalker kora elkészültével viszont lezárult egy korszak, és egyelőre nem teljesen világos, hogy a LucasFilm milyen irányba szeretne elindulni. Új mozifilmet még nem jelentettek be, bár 2022-ig van még idő. Az viszont biztos, hogy tévében tovább halad a franchise, hiszen a The Mandalorian második évadán túl érkezik az Obi-Wan Kenobival és a Cassian Andorral foglalkozó sorozat is, valamint nemsokára indul A klónok háborúja új évada.

Bob Iger, a Disney elnöke nemrég pedig elhintette, hogy a Disney+ lehetőséget adott arra, hogy új formában hozzák el a Star Warst az embereknek, amiben nem csak a már megszokott dolgokat mixelik össze újra, hanem újdonságot is tudnak mutatni. Ezt pedig tovább lehet gondolni, és a határok elmosásával a sorozatok akár filmek formájában is folytatódhatnak, vagy éppen a filmek indulhatnak el sorozatok útján.

Iger azt azért hozzátette, hogy ez nem bejelentés, csak megemlít egy lehetőséget. Mindazonáltal nem lenne meglepő, ha ilyen irányú terveik lennének, hiszen a Marvel Moziuniverzum éppen most fonódik össze két fronton: a WandaVision című sorozat szorosan fog kapcsolódni a Doctor Strange in the Multiverse of Madness-hez. Mindeközben a Loki és a Falcon and the Winter Soldier a Bosszúállók: Végjátékban megnyitott szálakból bontakozik ki.

Ugyanilyen összefonódásra a Star Wars esetében is lehetne példa, sőt valamilyen szinten már volt is, hiszen a Solóba Darth Maul vagy a Zsivány Egyesbe Saw Garrera karaktere az animációs sorozatoknak hála kerülhetett bele. És én személy szerint szívesen látnék egy olyan sorozatot, ami a Solóból indult ki.

the-mandalorian-razor-crest-cockpit.jpg