DmC: Devil May Cry

Az új DmC első értékelései kifejezetten pozitívak, a Ninja Theory alkotása a kritikákat összegző Metacriticen PS3-on és Xbox 360-on is 86%-on áll. Ez persze nem nyugtatja meg a hőzöngő rajongókat, akik szerint felesleges volt a reboot, a sorozat megállt volna a saját lábán, meg különben is, ez az új Dante nem ér fel a megszokott, fehér hajú hőshöz. Hogy melyik tábornak van igaza, végül is relatív, de talán segít eldönteni a játék feletti értékítéletet, ha meghallgatjuk a sorozatot megalkotó Kamija Hidekit.

"Rengeteg DmC-s tweetet kapok mostanában. A DmC egy nagyon egyedi játék, és őszintén remélem, hogy mindenki élvezi. Boldogan fogadom az összes üzeneteteket, még úgy is, hogy a Devil May Cry 12 éve indult. Ez azt jelenti, hogy a DMC sorozat már a saját útját járja, s ezért a véleményemet kikérni értelmetlen... Az egyedüli véleményem az, hogy az emberek szerethetik a Devil May Cry szériát, akár játékosok, akár alkotók. Ez már a tiétek." -- nyilatkozta Kamija Twitteren.

Később retweetelt egy üzenetet, melyben arról írt valaki, hogy a Ninja Theory tisztelettel bánt az alapanyaggal, hozzáfűzve, hogy "úgy bizony :)". Persze az angol csapat figyelmét sem kerülte el a beszélgetés: azt felelték Kamijának, hogy nagyon örülnek a kedves szavaknak, s hogy alig várják, hogy kipróbálhassák a Metal Gear Rising: Revengeance-et. A DmC-ről egyébként részletes tesztet olvashattok a PC Guru csütörtökön megjelenő, 2013/01-es számában.