A Double Fine Kickstarteres projektje példaértékű siker volt, s aki azt gondolta, ez előszele annak, hogy egy új üzleti modell fog elterjedni a kisebb csapatok között, nem tévedett. A Kickstarter nyilvánosságra hozott néhány érdekes adatot a rendszerükkel kapcsolatban, a számokból pedig tisztán látszik, hogy a Double Fine beindította a független fejlesztés ilyen módon való pénzelését.

A portál első két évében csupán 1,7 millió gyűlt össze a játék kategóriában, ám Schaferék után már az első hat hétben 2,8 millió halmozódott fel, ha pedig a DF projektjét is beleszámoljuk -- mely egyébként 60 000 új támogatót hozott -- akkor ez a szám 6,2 millióra ugrik, illetve a heti szintre lebontott adományozások száma is növekedett: 629-ről 9755-re.

Továbbá ezt megelőzően csupán egy játéknak sikerült 100 ezernél többet összekalapoznia, mára viszont már kilenc projekt mondhatja el ugyanezt, ráadásul azok, akik támogatták a Double Fine-t, 400 ezret áldoztak a Wasteland 2-re, illetve annak a 60 000 új tagnak a 22 százaléka más projektet is támogatott. Egyszóval a játékkategóriába új életet lehelt egyetlen cég, a jóval népszerűbb képregényes szektorban pedig hasonlót vitt véghez az Order of the Stick projekt, mely 1,2 milliót hozott össze, s az átlagos adományozások számát 780-ról 1630-ra emelte.

A Double Fine lökést adott a kickstarteres játékoknak