• Hatalommal való visszaéléssel vádolják RedEye-t
  • Az esport-műsorvezető úgy döntött, inkább visszavonul

Az elmúlt egy-két hétben sorra érték egymást a botrányok a videojáték-világban, legyen szó szexuális zaklatásról, borzalmas munkakörülményekről vagy éppen kibannolt streamerről. Most pedig itt a legújabb fejezet, melynek végül igen komoly következményei is lettek, Paul "Redeye" Chaloner" ugyanis úgy döntött, hátat fordít az esport világának.

a-durva-vadak-utan-visszavonul-az-esport-egyik-legnagyobb-alakja-redeye.jpg
Kép: ESL

Az ismert műsorvezetőt még az előző héten gyanúsította meg az egyik CS:GO-kommentátor, James Banks, aki azt írta, hogy Redeye, illetve a mögötte álló ügynökség, a Code Red Esports többször is visszaélt a hatalmával. Sőt, olyan eseteket is megosztott, ahol Chaloner testi vagy verbális erőszakba keveredett valakivel, az érintetteket pedig megzsarolták, hogy ne tudódjanak ki ezek az incidensek.

Redeye elismerte, hogy nem könnyű együtt dolgozni vele, a vádakat azonban tagadta.

"Erélyesen cáfolnom kell a James Banks által ellenem felhozott vádak többségét, és bár nehéz velem együtt dolgozni, soha nem támadtam meg senkit. Egyebet nem kívánok hozzáfűzni, amíg nem konzultáltam a jogi képviselőmmel" – írta Redeye még az előző héten.

Mindez még csak a kezdet volt azonban, később ugyanis előkerült egy bírósági eset is, melyben azzal vádolták a műsorvezetőt és kommentátort, hogy erőszakosan viselkedett a családjával. Redeye számára ez volt az utolsó csepp a pohárban.

"Az elmúlt napok engem ért támadásai után úgy döntöttem, hátat fordítok az esportnak. A sok sz@rdobálást talán még elviseltem volna (amely igazságok, féligazságok és hazugságok egyvelege volt), de azzal, hogy a gyerekeimet is belerángatták a dologba, túlléptek minden ésszerű határt, és az egész kegyetlenné és gonosszá vált. Szeretném megerősíteni a korábban írtakat: bíróság elé álltam, ahol ártatlannak nyilvánítottak. Újból felszínre hozni ezt a nyilvánosság előtt nem igazságos velem és a gyermekeimmel szemben" – indította hosszú posztját a Twitteren.

Redeye sajnálja, hogy végül így kell elbúcsúznia az esporttól, de kifejezte háláját, amiért az első sorból nézhette végig az iparág növekedését az elmúlt 18 évben.