• Kitiltották Savjz-t az összes Blizzard eseményről
  • Az ok a felesége, aki a 800 kirúgott Blizzard-alkalmazott volt
  • A népszerű Hearthstone-streamer végül mégis engedélyt kapott

A tavalyi évben már volt egy komolyabb Blizzard-botrány a Hearthstone kapcsán, amikor is a hongkongi Blitzchungot majdnem megfosztották győzelmétől a Grandmasters bajnokságon, amiért kiállt a tüntetők mellett. Az eltiltást és a büntetést azonban végül mérsékelték, sőt, a novemberi BlizzConon J. Allen Brack elnök egy erősen megkérdőjelezhető bocsánatkéréssel indított.

Most ismét a Hearthstone kapcsán alakult ki egy kisebb botrány, kiderült ugyanis, hogy az egyik legnépszerűbb streamer, Savjz nem vehet részt semmiféle rendezvényen. Az ok? A felesége, Christina Mikkonen, aki korábban a Blizzardnál dolgozott, de végül ő is azon 800 dolgozó között volt, akitől a masszív 2019-es leépítés során megvált a cég, tavaly nyáron pedig nyilvánosan ment neki az egyik közösségi menedzsernek. Úgy tűnik, ez utóbbi mély nyomot hagyott, Savjz ugyanis azt az indoklást kapta, hogy ezen eset miatt nem vehet részt a 200 ezer dollár összdíjazású Hearthstone Battlegrounds Brawl Eventen.

az-eg-kek-a-fu-zold-a-blizzard-pedig-mar-megint-botranyba-keveredett.jpg

Mondani sem kell, az ügy igen komoly nyilvánosságot kapott a közösségi médiának köszönhetően, az események pedig néhány órával ezelőtt váratlan fordulatot vettek, amikor is Savjz bejelentette, hogy hivatalos bocsánatkérést kapott a Blizzardtól.

"Most már részt vehetek a jövőbeli eseményeken, és a feleségem is velem tarthat vendégként. Nem hittem volna, hogy ennyire kinövi magát ez a dolog. Köszönöm mindenkinek, aki a segítségemre sietett" - írta az Amerikában élő finn streamer a Twitteren.

Savjz felesége még az eltiltás visszavonása előtt úgy fogalmazott, hogy a jövőben is fel fog szólalni, ha úgy érzi, valami nincs rendben az iparágon belül, mert csak így lehet javulást elérni.