• A Blizzard a napokban enyhítette az eltiltott Blitzchung büntetését
  • A hongkongi játékos elmondta, óvatosabb lesz a jövőben

Az elmúlt egy hétben óriási port kavart a Blizzard lépése, miszerint egy évre eltiltották a versenyzéstől, illetve a nyereményét is elvették annak a Blitzchungnak, aki a Hearthstone Grandmasters ázsiai bajnoka lett. Annyian mentek neki emiatt a Blizzardnak, hogy kénytelenek voltak enyhíteni a büntetést - a hongkongi játékos végül "csak" féléves eltiltást kapott, illetve bajnoki címét és nyereményét is megtarthatta.

ovatosabb-lesz-a-jovoben-a-blizzard-altal-eltiltott-jatekos.jpg

A döntést követően maga Blitzchung is megszólalt, aki a Twitteren tett ki egy hosszú közleményt.

"Először is hálás vagyok a Blizzardnak, amiért átgondolták az álláspontjukat az eltiltásom kapcsán. Ahogy korábban már elmondtam, tisztában voltam azzal, hogy lehetnek következményei annak, amit tettem, mert megértem, hogy a cselekedetem más irányba viheti a figyelmet, mint ami a rendezvény célja volt. A jövőben óvatosabb leszek, és csak a személyes felületeimen fogom kifejezni az érzéseimet és a támogatásomat Hongkongot illetően" - írta.

Sokakat érdekel az is, hogy Blitzchung tervezi-e folytatni profi Hearthstone-karrierjét. Ennek kapcsán a játékos azt mondta, hogy van ideje bőven eldönteni ezt, hiszen most amúgy sem játszhat, illetve maga a Grandmasters versenysorozat is szünetel, és még maga sem tudja, hogy visszatér-e.