• A Blizzard dolgozóinak sem tetszik cégük döntése
  • Voltak, akik tüntetésképpen utcára is vonultak emiatt

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Blizzard visszavonta egy Hearthstone profi játékos, Blitzchung (Ng Wai Chung) nyereményét és egy évre eltiltotta a versenyeken való részvételtől. A döntés ellen sokan tiltakoznak, játékosok lemondják előfizetésüket és törlik fiókjaikat, versenyen szólítanak fel bojkottra, és mivel nagyhatalmi politikával átitatott helyzetről van szó, politikusok is megszólaltak az ügyben. Röviden: nagy vihart kavart maga körül a Blizzard.

Ráadásul saját dolgozói közt is akad, aki nem tud azonosulni a vállalat döntésével, egész napos utcára vonulást szerveztek a cég ikonikus ork-szobra elé. Igaz, a vállalat méretéhez képest a dolgozóknak csupán elenéysző töredéke (az egyik tüntető szerint egy tucat és harminc között változott a létszám) fejezte ki aktívan nemtetszését.

blizzard-alkalmazott-tuntetes-hongkong.jpg

“A Kínában való üzletelésnél könnyebb nem törődni az autoriter kormányzattal, mikor olyasmit kérnek, hogy távolítsunk el egy csontvázat. A tét most sokkal nagyobb. Ami korábban egyértelmű döntés volt, most már sokkal kevésbé az” - nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő tüntető.

“Amit a Blizzard tett a játékos ellen, szörnyű, de nem meglepő. A cégnek rengeteg pénzt hoz a kínai piac, de most egy döntéssel olyan kínos helyzetbe hozta magát a vállalat, mellyel nem tudjuk összeegyeztetni saját értékeinket” - tette hozzá egy másik.