• Innentől kezdve Facebookon követhetjük a CS:GO Pro League és az ESL One meccseit
  • A beágyazott közvetítések elérhetők lesznek a rendezvények hivatalos oldalain is
  • A lépés nem nyerte el az internet tetszését

Bár a Facebookon a különféle élő bejelentkezések és egyéb videós tartalmak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így is sokakat meglepett az ESL döntése, miszerint a továbbiakban exkluzívan ezen a platformon fogják közvetíteni a CS:GO Pro League és az ESL One meccseit. A beágyazott streamek a rendezvények hivatalos honlapjain persze továbbra is elérhetőek lesznek, de sokaknak így se nyerte el a tetszését a dolog.

A bejelentést mind Twitteren, mind Facebookon nagyobb felhördülés követte a rajongók részéről. Maga az exkluzív közvetítés persze nem új keletű megoldás, hiszen például az Activision és a Twitch is kötött egy hasonló megállapodást a nagy népszerűségnek örvendő Overwatch League kapcsán, a legtöbben nem is ezen akadtak fent, hanem azt nem értik, hogyan lehetett a Facebookot választani az összes elérhető platform közül.

Az ESL közleményében elsősorban azzal magyarázza a döntését, hogy így az esport még szélesebb rétegekhez juthat el, ráadásul a közvetítés minősége is javulni fog, hála a Facebook Watch-nak. Az első itt közvetített meccsre ráadásul már jövő héten sor kerül, hiszen január 23-án kezdődik az ESL One Genting 2018, míg a CS:GO Pro League hetedik szezonja február 13-án indul.