• A Focus Home Interactive bemutatta a jövőre vonatkozó terveit
  • Ezek között 12 új játék bejelentése és megjelentetése is szerepel
  • Köztük rögtön három a Warhammer sokszor véres és brutális univerzumához köthető

A mai napon ér véget a Focus Home Interactive által szervezett What’s Next 2019, mely esemény keretein belül a kiadó bemutatta a sajtónak és partnereinek, hogy mire számíthatnak tőle a közeljövőben, illetve elárulták, hogy a Dontnod mellett mely stúdiókkal dolgoznak majd együtt. A látottak alapján pedig igazán tartalmas év elé nézhetünk, hiszen a franciák 12 új cím létezéséről is lerántották a leplet, melyek közül mindjárt három a Warhammer és a Warhammer 40 k világában játszódik.

A pontos részletekkel sajnos eléggé fukarkodtak az illetékesek, azonban szerencsére már így is lehet tudni néhány apróságot a készülő alkotásokról. Az egyik például egy, az Age of Sigmar (ez lényegében a Warhammer univerzum fantasy vonala) világában játszódó program lesz, melyet a Dawn of Wart is jegyző Gasket Games készít. Bár ennél többet még nem tudunk biztosan róla, a fejlesztők eddigi munkáit elnézve azért lehet sejteni, hogy valószínűleg egy stratégiai játékot kapunk majd.

warhammer-age-of-sigmar-01.jpg

A második programot a Streum On Studio készíti, ez a felvezető szöveg szerint egy, a Games Workshop egyik legnépszerűbb IP-jét alapul vevő, lövölde lesz. A bejelentés mellé kiadott kép alapján valószínűleg a Warhammer 40k univerzumában játszódik majd a program. A harmadik játékról is keveset tudni, csak az mondható biztosra, hogy a Spintires és a World War Z mögött álló Saber Interactive készíti, és ez is a Warhammer 40k univerzumát veszi alapul.

De nem csak a Games Workshophoz köthető bejelentéseket kaptunk az eseményen. Kiderült például, hogy a The Surge játékok mögött álló Deck 13 meghosszabbítja az együttműködését a kiadóval, és közösen egy új IP-t hoznak majd létre, valamint az is, hogy a Focus Home Interactive megegyezett a Chaosiummal, így exkluzív jogokat szerzett a méltán híres Call of Cthulhu RPG univerzumban játszódó programok megjelentetésére.

focus-home-interactive-whats-next-2019-01.jpg