• November 19-én rajtol el a Google Stadia
  • A Google saját játékstúdiókat alapít a jövőben
  • Az első nagy, saját IP-re azonban még várni kell

A Google Stadia alig pár nap múlva Európában is elrajtol (Magyarországra talán jövőre megérkezik), a játékstreamelős szolgálatást sokan kétkedve, mások pedig izgatottan várják. Hogy a korábbi bukások (khm… Onlive) hogyan sikerül a Google próbálkozása, nemsokára kiderül, az azonban biztos, hogyha egy cég képes erre a nagy feladatra, akkor az a Google.

Azt már tudjuk, hogy a Baldur’s Gate 3 Stadia exkluzív lesz, de ezen kívül is jó néhány játék érkezik majd a jövőben a platformra, de az igazi nagy dobásokra még éveket kell várni. Erről mindenki kedvence Jade Raymond beszélt, aki idén márciusban csatlakozott a Google-höz: a Stadia vezetője lett, miután pont egy évvel ezelőtt otthagyta a EA Motive-ot, amit ő alapított.

A GameIndustry.biz-nek adott interjújában a hölgy kijelentette, hogy az elkövetkező években a Google jó néhány saját stúdiót akar nyitni, hogy olyan játékokat készítsen, amelyet eddig egyetlen platformon sem lehetett elkészíteni, látni, megtapasztalni. A saját stúdiók mellett a Google egy kiadó céget is alapít, amely a külsős fejlesztők és indie-k játékait juttatja el majd a játékosokhoz. Az első, nagy Google által fejlesztett IP-re azonban legalább még négy évet kell várni. Az első stúdió székhelye Montreálban lesz, erről a Google ezen a héten tett bejelentést. A Stadia rajtja mindenesetre a küszöbön áll, az első külföldi tapasztalatokról mi is beszámolunk majd.

android-tv-tamogatast-kaphat-2020ban-a-google-stadia1.jpg