• Ősszel jelenik meg a Stadia
  • Kezdetben 14 országban lesz elérhető
  • Barátságos az árazás

Nem olyan rég a Google közölte, hogy még nyáron lerántja a leplet a legfontosabb Stadia információkról. A tech óriás nem várt az E3-ig, egy előre felvett műsorban elmondta azt, amit a márciusi bejelentés óta mindenki áhítattal várt. A nap folyamán egy kanadai lap már megszellőztetett információkat, amelyek a bemutatót látva igaznak is bizonyultak, meg nem is. Az első öt perc az ismétlésé volt: mi a Stadia, miért jó, milyen előnyöket ad, de ezt már régóta tudjuk, szóval kérjük a lényeget!

A lényeg pedig itt van: a Google Stadia 2019 őszén indul el, Európában is, azonban kis hazánk kimarad a buliból. A dánok, angolok, németek, franciák, olaszok, svédek (többek között) idén már élvezhetik a Google szolgáltatását: a Stadia Pro 9,99 dolláros havi előfizetési árával mindig hozzáad valamit a játékkönyvtárhoz, így mindig új élményben részesül az előfizető. A nemrég kiszivárgott Baldur’s Gate 3 például erre a platformra érkezik meg elsőnek, de ezen kívül a Google még jó néhány exkluzív címet (Gylt, Get Packed, Ghost Recon: Breakpoint, The Division 2, Destiny 2) bemutatott. A nagy dobás persze a Stadia Founder’s Edition, ami mindent tartalmaz, ami a játékhoz kell: egy Chromecast Ultrát (ez kell, ha valaki televízión akar játszani), egy kontrollert, 3 havi Pro előfizetést (egy barátnak is), és a jogot, hogy az elsők között választhasd ki a Stadia neved. Ennek az ára 129 dollár, már előrendelhető, a készletek azonban végesek, érdemes sietni! És persze a kazuár játékosok választhatják a Stadia Base-t, amivel egyenként szedhetik össze a játékokat, de hogy ezek mennyibe fognak kerülni, egyelőre nem lehet tudni.

stadia-countries.jpg

A Stadia, mint tudjuk, telefonon is elérhető, elsőként a Google Pixel 3 készüléken egy különálló app formájában, amit aztán további telefonokra is le lehet majd tölteni, idővel. A Stadia következő bővítése 2020-ban lesz, a Google pedig hamarosan további információkat oszt majd meg. Csak győzzük kivárni!

stadia-pro-controller-129-dollars.jpg