Az Official Playstation Magazine tízoldalas előzetest közölt e hónapban a GTA 5 új generációs változatáról, egész pontosan a PS4-es verzióról. Amit mindenekelőtt kiemeltek, hogy a játék kihasználja a konzolban lévő erőforrásokat, így gond nélkül fut 1080p-ben.

„Gyönyörű 1080p-s prezentáció, hihetetlenül megnövelt látótávolság, száz új zeneszám, üde vadvilág, jobb változata a GTA Online-nak, ez az a sandbox játék, amire mindig vágytál” – írták a magazinban. „Isten veled, 720p. Jól szolgáltál, de a szemünk már túlságosan hozzászokott az 1080p tű éles képéhez, így Los Santos csak akkor szép PS4-en, ha natív 1920x1080 a felbontás.”

A magazinban természetesen nem értekeztek a GTA 5 Xbox One változatáról (a PC-sről sem, de sokan kifeküdnének, ha pont PC-n nem futna True HD-ban), és még a Rockstar sem beszélt arról, hogy a Microsoft konzolján milyen lesz a felbontás. Bár a GTA 5 tavaly még alacsonyabb képfelbontásban futott Xbox One-on, azóta a konzol szert tett némi extra erőforrásra, miután eltávolították a Kinectet – bár még így sem tűnik vad feltételezésnek, hogy a Rockstar hatalmas játékát csak 720p-ben lesz képes futtatni a microsoftos masina.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!