A No Man’s Sky sajtóváltozatai kifejezetten későn jutottak el a játékítészekhez, ennek következtében az összes nagyobb gamer honlap vezércikkekben magyarázkodik, miért nincs még beszámolójuk az év egyik legjobban várt indie címéről. Nem mentesültek ez alól az ausztrál újságírók sem, azonban a hozzájuk eljuttatott dobozokban volt valami egészen egyedi, extra ajándék.

Az nem más volt, mint egy, a játék kiötlője, Sean Murray által írt jegyzet, amely akár egy könyv előszava vagy fülszövege is lehetne. Az egyoldalas rendkívül közvetlen jegyzetben Murray arról csöpög, áradozik, hogy mennyire hálás, hogy idáig jutott a játéka, valamint visszaemlékszik, milyen volt gyermekként Ausztráliában felnőnie és néznie a csillagokat. Ahogy írja, gyermekként arról ábrándozott, hogy eljut a sci-fi könyvekből ismert világokba. Végezetül hozzáteszi, reméli, a No Man’s Sky – ha csak egy pillanatra is –  de megadja ugyanezt az érzést a játékosoknak.

A No Man’s Sky tegnap jelent meg az Egyesült Államokban és míg a mai naptól Európában is elérhető. A PC tulajoknak az egész világon várniuk kell még a programra, egészen péntek estig.