A Trusted Reviews stábjával folytatott beszélgetése során a játék vezető tervezőjétől megtudtuk, hogy egyszerre volt áldás és átok a jelenlegi konzolgeneráció tagjaival dolgozni. Áldás, ugyanis egy jól ismert platformon készíthették el a sorozat legújabb részét, viszont átok, hiszen több ötletüket nem tudták megvalósítani. A Sony és a Microsoft korosodó konzolja visszafogta a Hitman: Absolutiont -- mondta Roberto Marchesi.

Most hogy elkészült az új Hitman, a stúdió nagyobb figyelmet fordíthat a készülő új, nem a Hitman-sorozatot bővítő programjára, ami első sorban technikai szempontból érdekes. Ez a játék már nagy valószínűséggel a következő konzolgenerációra készül, mégpedig komoly fejlesztésekkel, nem csupán szebb grafikával.

Az IO Interactive-nél úgy vélekednek, hogy a next-gen gépekre megjelenő játékok kezdetben semmivel sem lesznek többek, mint a ma kapható programok felturbózott változatai. Nagyobb és részletesebb textúrákra és megemelt poligonszámra lehet számítani, de a tartalom terén üresnek fognak ezek hatni -- nem ilyen lesz a cég rejtélyes új játéka.