• Steam után a Microsoft Store-on is megjelent a Shenmue 1-2 Remastered
  • Lehetséges megjelenési dátumot és árat is kapott
  • Augusztus 21-én jelenhet meg és 30 dollárba fog kerülni
  • A Shenmue 3-ról még mindig nincs hír

Fejlemény: Hivatalosan megerősítették a dátumot és a 30 dolláros árat is!

Előzmény: Miután bejelentették a Shenmue 1 és 2 felújított változatát a két játék hamar felkerült Steamre, és még a Shenmue 3 gépigényében is feltűnt a platform, mint az aktiváláshoz szükséges kellék. Eközben a Shenmue 1-2 Remastered felütötte fejét a Microsoft Store-on, és még megjelenést is kapott. A feltűntetett dátum augusztus 21, azaz ha a megjelölt időpont nem kacsa, akkor a jövő hónapban már PC-s is játszatunk a két klasszikussal. Az előrendelés mellett egy ár is megjelent, mely szerint a dupla csomag 29,99 dollárt fog kóstálni.

A felújított változatok első ránézésre egy egyszerű konzolportot takarnak, azonban a háttérben számos újítás húzódik meg. A Shenmue 1 és 2 új felhasználói interfészt kap, felújítják a harcrendszert (választhatunk a régi és a modern között), valamint a felbontáson is javítanak a készítők.

A Shenmue 3 megjelenéséről sajnos továbbra sincs hír. Még mindig csak annyit tudunk, hogy 2019-ben fog érkezni a játék, és csak reménykedhetünk abban, hogy nem tolják el ismét.

shenmue-i-and-ii-release-date.jpg