• 2020-ban a Képérzék lett az év legjobb társasjátéka
  • A partijáték ettől a héttől lesz kapható a Gémklubban

A Spiel des Jahres a társasjáték-világ legrangosabb elismerése, melyet a tavalyi évben a Csak egy érdemelt ki a szakmai zsűritől, idén pedig ismételten egy olyan játék lett a legjobb (immáron sorozatban hatodik alkalommal), melyet hazánkban a Gémklub forgalmaz: ezúttal nem más, mint a Pictures, vagyis a Képérzék.

a-keperzek-lett-az-ev-legjobb-tarsasjateka-mely-ezen-a-heten-magyarul-is-megjelenik.jpg

A Képérzék egy asszociációra és kreativitásra építő partijáték, melyben azt kell megpróbálnunk megértetni játékostársainkkal, hogy a 16 lehetséges kép közül melyik a mi feladványunk. Szokás szerint azonban van egy csavar is a történetben: jelen esetben az, hogy különféle eszközökkel (színes kockák, építőelemek, kavicsok stb.) kell mindezt elmutogatnunk – itt jön képbe a már említett kreativitás és asszociációs készség.

Az egyszerű szabályrendszerű, emiatt bárki számára bátran ajánlható Képérzék magyar nyelvű változata várhatóan ezen a héten fog bekerülni a Gémklub kínálatába, így hamarosan bárki kipróbálhatja a Spiel des Jahres idei nyertesét, amely a My City és a Nova Luna társasokat győzte le.