Miközben a Microsoft azon töri a fejét, hogy miként bővíthetné exkluzív címeinek sorát, a spektrum másik végén konzoljának eladásai vannak veszélyben. Na nem végveszélyben, mindenesetre van ráció abban, amit a kiskereskedők mondanak. A nemrég bejelentett Xbox Game Pass módosítások verték ki náluk a biztosítékot: ahogy arról korábban már beszámoltunk, a cég bejelentette, hogy előfizetős szolgáltatásukban az új megjelenéseik első naptól helyt kapnak.

És éppen ez az, ami aggodalommal tölti el a kisebb boltok tulajdonosait, ugyanis a konzolon már eleve alacsony a haszonkulcs - emellé egy olyan szolgáltatást indít a Microsoft, mellyel az új címek azonnal elérhetőek lesznek és töredék árat kell fizetni értük. Vagyis a kiskereskedőnek nem éri meg készletre vásárolni dobozos játékokat, mert az simán a nyakán maradhat, egy részük már nem is rendeli meg azokat, de még konzolt sem.

xbox-game-pass-games.jpeg

Mivel itt külföldi kereskedésekről van szó, ezért nem állíthatjuk, hogy a hazai piacon is ez (lesz) a jellemző, ezért titeket kérdezünk: szerintetek nálunk is dobni fogják a Microsoft játékait, vagy éppen konzolját a boltok?