• Több mint 1 millió dobozos játékot vettek a britek az előző héten
  • Ez a korlátozások ellenére csupán 20 százalékos visszaesés 2019-hez képest

Már évek óta megfigyelhető a trend, hogy a fizikai játékértékesítés egyre inkább háttérbe szorul a digitális disztribúció mellett (a PC után immáron konzolokon is), idén pedig a koronavírus-járvány következtében ez még inkább felgyorsult, hiszen az emberek sokkal több időt töltenek otthonaikban. Ezért is nagy szó, hogy az előző héten a korlátozások ellenére is több mint 1 millió dobozos szoftvert vásároltak a britek.

a-korlatozasok-ellenere-is-szarnyaltak-a-dobozos-jatekeladasok-a-black-friday-alatt-a-briteknel.jpg

Kontextusba helyezve az eredményt: 2019-ben 1.3 milliós összeladást hozott a Black Friday hete az Egyesült Királyságban, ami 20 százalékos visszaesést jelent 2020-ra vonatkozóan. Ám annak tükrében, hogy a briteknél nagyon szigorú korlátozások vannak érvényben jelenleg, emellett pedig a Black Friday akciók is jóval korábban indultak, ez kifejezetten erős eredménynek számít – pláne a fentebb említett trendet is figyelembe véve.

A legjobban teljesítő játék egyébként a FIFA 21 volt, amely átvette az első helyet a Call of Duty: Black Ops Cold Wartól, a harmadik helyre pedig az Animal Crossing: New Horizons fért oda.