• Az Assassin's Creed Valhalla volt a múlt hét legsikeresebb dobozos játéka a briteknél
  • Az eladások 19 százalékát a PS5 szoftverek adták

Izgalmas hét volt az előző a videojátékos piacon, hiszen több nagy cím mellett az új Xbox és (legalábbis a tengerentúlon) a PS5 is a boltokba került. A két konzol összecsapása mellett az Assassin's Creed Valhalla és a Call of Duty: Black Ops Cold War különcsatáját figyelhettük, és bár mindkét cím remekül teljesített (a Valhalla ráduplázott az elődjére, míg a Black Ops Cold War digitális rekordot döntött), egy összevetésben most az új Assassin's Creed került ki győztesen a viadalból.

meg-meg-sem-jelent-de-igy-is-rengeteg-jatekot-vettek-ps5-re-a-britek.jpg

Egészen konkrétan a brit szoftvereladási listáról van szó, amely kifejezetten a bolti eladásokat méri, így nem fest teljes képet, de az biztosan kijelenthető, hogy 13 év után most először fordult elő, hogy nem első helyen nyit az új Call of Duty.

A Valhalla esetében 42/40/18 százalék volt az eloszlás a PS4, Xbox (itt nincs külön One és Series kiszerelés) és PS5 verziók között, a Black Ops Cold War eladásai pedig 39/34/17/9 százalékban oszlottak meg a PS4, Xbox One, PS5 és Xbox Series platformok között.

A harmadik a Marvel's Spider-Man: Miles Morales lett, ahol 71/29 volt az arány a PS5 javára, míg a PS5-exkluzív Demon's Souls a hatodik helyen nyitott. Ez is jól mutatja, hogy annak ellenére is lelkesen vették a PS5 szoftvereket a britek, hogy maga a konzol csak november 19-én kerül a boltokba Európában. És hogy számszerűsítsük ez utóbbit: az összes eladott játék 19 százalékát adták a PS5 szoftverek az előző héten.

BRIT SZOFTVERELADÁSOK (NOVEMBER 8-14.)

  1. Assassin's Creed Valhalla
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. Marvel's Spider-Man: Miles Mirales
  4. FIFA 21
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Demon's Souls
  7. Super Mario 3D All-Stars
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9. Minecraft (Switch)
  10. Watch Dogs: Legion