• A Sony kutatás & fejlesztés részlegének vezető helyettese beszélt a PS VR következő generácójáról
  • Több modell is érkezhet

Mindenki számára elérhetővé tette, hiszen míg a HTC Vive-ot és az Oculus Riftet is méregdrágán árusítják, nem beszélve a VR-re képes high-end PC-kről, addig a PS VR-t meg lehet venni 100-120 ezer forintért. A PS VR első szériáját a rengeteg kábel miatt kényelmetlen volt használni, a második ezen már javított, a következő generáció pedig, ami a PS5-tel érkezhet, akár már vezetéknélküli is lehet. Erről beszélt Dominic Mallison, a Kutatás & Fejlesztés részlegének vezető-helyettese.

Az biztos, hogy a következő PS VR nem moduláris eszköz lesz, de lehetséges, hogy több modellt fognak kiadni, belépő szintű VR eszköztől egészen a high-end kategóriáig. "Beszéljünk a vezeték nélküliségről. Nagyon egyszerűen meg lehet oldani. Itt van ez a vezetékes headset. Elveszed belőle a drótokat, és helyettesíted vezetéknélküli technológiával, ami által használhatod távolabbról is. Lehet egy belépő és lehet egy csúcsminőségű eszközöd. Ezt csináltuk meg a PS4-gyel, és meg tudjuk tenni ugyanezt a PS VR-rel is." -- közölte a szakember a Collision 2019 című rendezvényen, amit Torontoban tartottak meg.

Egyelőre ezek csak pletykák, azonban a vezeték nélküli VR korábbi felbukkanása azt jelenti, hogy a Sony komolyan foglalkozik az ötlettel. A hivatalos megerősítésig persze semmit nem tudhatunk biztosan, de csak idő kérdése a leleplezés. Az biztos, hogy a PS5 kompatibilis lesz a jelenlegi headset generációval.

psvr-review-9.jpg