A Pokémon Company szavazással úgy döntött, hogy az idei Pokémon-világbajnokság a külvilágtól elzárt ajtók mögött fog lezajlani. Csak és kizárólag a versenyzők, valamint egy felnőtt kísérő (azok esetében, akik nem múltak el 18 évesek) léphetnek be a Pokémon-világbajnokság megszentelt szentélyeibe. Azok a játékosok, akik szeretnének barátokat vagy családtagokat hívni, korlátolt számban megtehetik, meghívók használatával.

Nincsen azonban minden veszve, hiszen a Pokémon Company egy külön erre létrehozott csatornán fogja online közvetíteni a tömegek érdeklődését felkeltő eseményt. A változtatást egyébként ezzel magyarázták: „szeretnénk a lehető legjobb élményt nyújtani a kvalifikált versenyzőknek és a családjaiknak.”

Ezek mellett sejthető, hogy a rendezvénytér mérete is közre játszik a döntésben, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy tavaly két állig felfegyverkezett fickó is megjelent a Pokémon-világbajnokságon. Ezt a szervezők idén – érthető módon – szeretnék elkerülni. A Pokémon-világbajnokság idén augusztus 19-e és 21-e között fog lezajlani San Franciscóban, és lefedi mind a kártya, mind a videojáték alapú versenyeket.