• A Bloober Team szélesebb közönséghez is szeretne eljutni
  • Épp ezért a jövőben nem csak vegytiszta horror címekkel jelentkeznek majd
  • Hanem kicsit akciódúsabb irányt vesznek

A Bloober Team napjaink egyik legmeghatározóbb stúdiója a horror zsánerén belül, akiknek olyan címeket köszönhetünk, mint a Layers of Fear vagy épp a nemrég megjelent The Medium. Nemrég azonban a stúdió vezérigazgatója, Piotr Babieno, elárulta, hogy a jövőben kicsit akciódúsabbra vennék a figurát, mégpedig azért, hogy a szélesebb tömegekhez is el tudjanak jutni.

the-medium-bloober-team-01.jpg

Megijedni azonban nem kell, Babieno szerint megtartják a régi stílusukat és a történetközpontú szemléletüket is, csak épp innentől kezdve a címeik jóval interaktívabbak lesznek. A vezérigazgató szerint nagyjából a Resident Evil Village és a Hellblade 2 stílusát szeretnék hozni, ami, valljuk be, egyáltalán nem hangzik rossz referenciának.

Ami pedig a jövőbeli terveiket illeti, Babieno elárulta, hogy már jó egy éve dolgoznak egy horrorjátékon egy nagyon híres kiadónak. Hogy melyik ez a kiadó vagy hogy mi lesz ez a játék, azt egyelőre nem árulta el, azonban ígérete szerint nagyon izgatottak leszünk, amikor rájövünk majd, miről van szó. Egy ilyen kijelentés után pedig természetesen azonnal beindult a találgatás is: néhányan már abban bíznak, hogy a Bloober Team jelenleg a hányattatott sorsú Silent Hill szérián dolgozik, amit a Konami végül állítólag kiszervezett egy külsős fejlesztőhöz. És tekintve, hogy a The Medium stílusa a korai Silent Hill epizódokat idézi, ez a pletyka annyira nem is tűnik légből kapottnak.