• Korlátozások mellett folytatja működését a Cinema City
  • Hasonlóan döntött a Pólus, a Sugár és a Bem Mozi is
  • A többi fővárosi moziról egyelőre nem tudni, hogy bezárnak-e

A rendkívüli kormányrendelet miatt szerda éjféltől nem tartózkodhat 100 főnél több ember egy zárt térben. Sokáig bizonytalan volt, hogy az intézkedés hogyan hat a magyar filmszínházakra, folytathatják-e működésüket. Több szórakoztatóipari egység úgy döntött, hogy elhalasztják előadásaikat, azonban a legnagyobb magyar mozihálózat korlátozások mellett tovább működik.

mozi-budapest.jpg

A Cinema City közleményében az olvasható, hogy fokozott higiéniai intézkedések mellett, maximum 99 főt számláló előadásokat tartanak a mai naptól. A Pólus Mozi, a Sugár Mozi, valamint a Bem szintén hasonlóan döntött. A többi nagy fővárosi moziról egyelőre nincs hír, azonban sok helyen nem lehet már foglalni, így könnyen lehet, hogy ezek az intézmények zárva tartanak majd az elkövetkezendő időszakban.

Eközben a Cirko-Gejzír

A Cirko-Gejzír "Március 13-tól nem nyit ki a Cirko-Gejzír" címmel tette nyilvánossá, hogy ők a kiskapuk keresése helyett a lakosok érdekeit tartják szem előtt. Lehet ezt így is. Kommentár helyett következzen a sajtóközlemény:

"Bár a mozi befogadóképessége alapján egyelőre nem kellene bezárnunk, a járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy gondoljuk, mégis az a felelős döntés, ha a meghirdetett vetítéseinket nem tartjuk meg a következő időszakban. Ezért a március 13-ára és az az utáni napokra tervezett előadások bizonytalan ideig elmaradnak. Nézőink és kollégáink, valamint mindannyiunk környezetének egészsége érdekében hoztuk meg döntésünket, és a hasonló intézményeket ugyanerre bátorítjuk a veszélyek minimalizálását célul kitűzve. Reméljük, hogy minél hamarabb értesíthetjük a közönséget az újranyitásról: a híreket honlapunkon és Facebook-oldalunkon keresztül kommunikáljuk majd. A már megváltott jegyeketvisszatérítjük."