• A BioWare veterán írója csatlakozott az Archetype Entertainmenthez
  • A stúdió egy sci-fi RPG-n dolgozik

Januárban tudtuk meg, hogy a Magic: The Gathering kiadója BioWare-veteránokkal készíti „minden idők legambiciózusabb sci-fi RPG-jét”. Bár a projekt még korai stádiumban van, a történet minőségében kezdhetünk reménykedni, ugyanis a csapathoz nemrég csatlakozott Drew Karpyshyn, aki olyan játékoknak írta a sztoriját, mint a Mass Effect első két része, a Star Wars: Knights of the Old Republic, a Jade Empire és a Neverwinter Nights.

Karpyshyn két évvel ezelőtt hagyta ott a BioWare-t, immár másodszor, hiszen 2012-es távozása után 2015-ben visszatért a stúdióhoz – ezután az Anthemen dolgozott egy rövid ideig –, aztán 2018-ban újra elment. Az Archetype Entertainment a vezető író tisztségét fogja betölteni.

Karpyshyn a blogján bővebben mesélt arról, hogy annak idején, amikor 2000-ben elkezdett a BioWare-nál dolgozni, az számára az álommunka volt. Azonban az ipar megváltozott, elüzletiesedett, és a piackutatás többet számított egy játék elkészítésénél, mint a kreativitás. Az álommunka egy szimpla munkává silányult, ezért is hagyta ott a céget.

Most viszont, úgy érzi, az Archetype-nál minden olyan, mint anno, húsz évvel ezelőtt a BioWare-nél volt. Érzi a varázst a levegőben, és bár nem bocsátkozhat részletekbe a jelenlegi projektet illetően, annyit azért elárult, hogy jó pár izgalmas dolgot kitaláltak hozzá.

drew-karpyshyn-archetype-entertainment.jpg

Támogasd te is a PC Gurut!