• Az Xbox megszületéséről publikált cikket a Bloomberg
  • Ebből kiderül, hogy többek között a Nintendót is megpróbálták felvásárolni

Idén lesz 20 éve annak, hogy a Microsoft belépett a konzolos piacra az első Xbox masinával, a Bloomberg pedig ezen alkalomból publikált egy remek cikket, melyben a korai évekről és a gép megszületéséről olvashatunk.

Ha felvásárlások, akkor mostanság a Microsoft egyértelműen az egyik legerősebb szereplő ilyen tekintetben az iparágban, ilyesfajta törekvéseik pedig már régebben is voltak: a cikkből kiderül, hogy igazi óriásoknál is bepróbálkoztak kezdetben.

a-microsoft-a-nintendo-es-az-ea-felvasarlasaval-is-beprobalkozott-korabban.jpg

A third-party kapcsolatokért felelős akkori vezető, Kevin Bachus elárulta, hogy megkörnyékezték az EA-t egy esetleges felvásárlással, de a kiadó hallani sem akart erről. Ezt követően a Nintendóval is összehoztak egy találkozót, ez azonban rendkívül kínosra sikeredett.

"Szanaszét röhögték magukat. Mármint képzeld el, hogy valaki egy órán keresztül rajtad nevet. Nos, nagyjából így zajlott a találkozó" – emlékszik vissza Bachus.

A Microsoft itt még nem adta fel, hiszen olyan nagy kiadóknál is bepróbálkoztak még, mint a Square Enix vagy a Midway Games, de végül ezeknél a cégeknél sem jártak sikerrel.