• A Microsoft szeretné megszerezni a Kojima Productions új játékát
  • Ezt az értesülést több forrás is megerősítette.

Reggel már írtunk az Abandoned című indie horrorjátékról, amely jelen állás szerint kizárólag PS5-re fog megjelenni. Hogy mégis miként jön ide a Blue Box Game Studios alkotása? Úgy, hogy fura mód szárnyra kelt egy pletyka, miszerint Kodzsima Hideónak is van köze a projekthez, ezt azonban maguk a fejlesztők cáfolták nem sokkal később egy hivatalos közleményben.

Ahol azonban egy pletyka véget ér, ott egy másik elkezdődik, az általában jól értesült Jeff Grubb ugyanis azt írja, hogy már csak azért sem lehet köze a japán dizájnernek a frissen felfedett fejlesztéshez, mert azt hallotta, hogy a Kojima Productions új játékát éppen a Microsoft próbálja megszerezni. A ResetEra egyik jól értesült felhasználója szintén megerősítette ezeket a híreszteléseket.

a-microsoft-csaphat-le-a-kojima-productions-kovetkezo-jatekara.jpg

Nem mondhatjuk egyébként, hogy a Microsoft-Kodzsima pletykák légből kapottak lennének, Phil Spencer ugyanis néhány hónapja egy videós bejelentkezésnél elrejtett egy Ludens (ez a stúdió kabalája) szobrot a háttérben egy Xbox logó mellett. A többség ezt szimpla trollkodásnak vélte, miután korábban kiderült, hogy Spencer valójában hónapokkal a hivatalos leleplezés előtt elrejtett egy Xbox Series S konzolt az egyik hasonló bejelentkezés során a háttérben, csak éppen nem tűnt fel senkinek. Könnyen lehet azonban, hogy mégis többről van szó egyszerű poénnál.