• A Wall Street Journal szerint a Microsoft 2 milliárd dollárért megveszi a Minecraft készítőit
  • A Bloomberg úgy tudja, hogy ezt a Mojang alapítója, Markkus „Notch” Persson kezdeményezte
  • Egyelőre senki sem beszél
  • Minecraft teszt

Meglepő pletyka röppent fel a mai nap, a madarak ugyanis azt kezdték el csiripelni, hogy a Microsoft felvásárolja a Mojang csapatát, azt a fejlesztőstúdiót, amelyik a világ legnépszerűbb indie játékát, a Minecraftot készítette el. A Wall Street Journal értesülései szerint a 2 milliárd dolláros üzlet még a héten végleges lehet, s ha ez igaz, akkor hamarosan a hivatalos bejelentésnek is jönnie kell.

A pletyka hitelességére azonban némi árnyékot vet az, hogy a Mojang vezetője és a Minecraft ötletgazdája, Markkus „Notch” Persson nem kedveli a nagyvállalatokat -- gondoljunk csak arra, mennyire rosszul fogadta, mikor a Facebook megvette az Ocolust (bár később megbékélt), ráadásul, hogy még kevésbé életszerű legyen az ügy,

a Bloomberg úgy tudja, hogy maga Notch kezdeményezte az eladásokról szóló tárgyalásokat, s amint nyélbe ütik az üzletet, otthagyja a céget.

Állítólag Notch a Minecraft két xboxos változatának elkészítése során tapasztalt pozitív élmények miatt döntött az eladás mellett, ráadásula jó kapcsolatot ápol az Xbox részleg vezérével, Phil Spencerrel is.

Egyelőre egyik érintett cég sem nyilatkozott az ügyben, de mindenképpen rajta tartjuk a szemünket és szólunk, ha van valami fejlemény.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!