A Psychonauts egyike azon játékoknak, amely az egyedi ötlet, a kiváló megvalósítás és a kritikusok dicsérő szavainak ellenére nem tudott sikeres lenni a pénztáraknál, ami azt jelenti, hogy a folytatás sem készülhet el, hiszen bármennyire is jó az alapötlet, s bármekkora a rajongói tábor, egy kiadó sem lenne hajlandó pénzt adni egy profitképtelen ötletre -- Markus Persson azonban már annál inkább.

Tim Schafer csapata, a Double Fine sosem vált élen járó, hatalmas sikerekkel büszkélkedő stúdióvá, s a legutóbbi nagyszabású, de szintén nem remekelő Brütal Legend után a kisebb játékok fejlesztésére álltak át, melyeket digitális úton terjesztenek a két nagy konzolgyártó platformjain. Az üzleti modell váltás ellenére azonban a csapat nagyon is szeretné elkészíteni Razputin következő kalandját, csak éppen az anyagiak nincsenek meg ehhez.

Schafer a Digital Spy portálnak adott interjújában jegyezte meg, hogy csak akkor lehetne szó egy Psychonauts 2-ről, ha hirtelen pár millió dollár megjelenne a számláján, ami nyilván a beszélgetéskor még csak álmodozás volt a fejlesztő részéről, a Minecraft mögött álló Markus Persson azonban tényleg szeretne egy folytatást, s twitteren ennek hangot is adott -- bár további részleteket már nem közölt.

Hivatalos hír egyelőre nincs arról, hogy a Mojang milliókkal támogatná a Double Fine-t, vagy esetleg a két cég közösen készítené el a játékot, illetve maga Schafer sem kommentálta a dolgot, de Notch biztosított minket arról, hogy nem csak viccből írta, hogy szeretne egy Psychonauts 2-t, úgyhogy reméljük, ez nem marad ennyiben.