• Az Arc: Survival Evolved alkotói eltávolíttatták a Steamről a Myth of Empirest
  • A fejlesztőket azzal vádolják, hogy ellopták az Ark forráskódját
  • Az Angela Game tagad és bíróságra vitte az ügyet

Az Ark: Survival Evolved mögött álló Studio Wildcard és Snail Games a hónap elején kérte meg a Valve-et, hogy távolítsák el a Steamről a Myth of Empirest. A kérelmet azután nyújtották be, hogy elemzésük több száz hasonlóságot fedezett fel az Ark forráskódja és a Angela Game játékának forráskódja között. Osztályok, változók és függvénynevek egyeztek meg, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy az Angela ellopta az Arc forráskódját.

Erre lehetett is lehetősége, ugyanis az Angela Game-et Yang Li Pings alapította, aki korábban a Wildkard anyavállalatánál, a Snail Games Chinánál dolgozott, és 2018 novemberében, látszólag legitim okokból hozzáférést kért és kapott az Ark forráskódjához. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a Myth of Empires stáblistáján szereplő 82 emberből 60 a Snail Game egykori alkalmazottja.

Az Angela Game tagadta a vádakat, mi több, december 9-én panaszt tett a bíróságon a Snail Games és a Studio Wildcard ellen. A fejlesztők Steamre való visszahelyezést követelik, illetve azzal védekeznek, hogy ellenlábasaik elemzése nem teljes és félrevezető, valamint olyan dolgokat vonultat fel, amik nincsenek szerzői jogi védelem alatt. Valamint a beadványban is tagadják, hogy a Myth of Empires lopott forráskódra épülne, és állítják, hogy a vádaskodások és a Steamről való eltávolítás helyrehozhatatlan károkat okoz az Angelánál.

myth.jpg