A németekről mindig is tudtuk, hogy ki nem állhatják az agresszív játékokat, és készek mindent megtenni azért, hogy az országukban ne legyen kapható ilyen „mocsok”, ám az hogy a véres programok fejlesztését is be akarják tiltani, az egy kicsit meglepett.

A történet úgy szól, hogy pont az E3 befejezte után 16 miniszter a német parlament, a Bundestag elé terjesztette azt a javaslatát, hogy az ország területén még a szeptember 27-i parlamenti választások előtt tiltsák be az összes agresszív videojáték forgalmazását és fejlesztését, mivel egyre több fiatalkorúak által elkövetett gyilkosság köthető az ilyen programokhoz. Az iratokban különös gonddal emelték ki Tim Kretschmer márciusi vérengzését, amelynek 16 halálos áldozat és 9 sebesült lett a végeredménye.

Ha a javaslatot elfogadják az egyet jelentene azzal, hogy a Cryteknek és más német stúdióknak vagy be kellene szüntetnie a véres játékaik fejlesztését, vagy külföldi csapatokra kellene bízniuk a durvább programok készítését, arról nem is beszélve, hogy az agresszív játékok kitiltása nem nagyon kedvezne a német gazdaságnak.



]{iegészítés: a PGO hűséges olvasói azért talán már képben vannak annyira, hogy tudják: ez egy régi lemez, amit a németek újra és újra feltesznek, vagy egy-egy nagyobb játékipari esemény, vagy egy tragikus eset után. Jómagam 2006 decemberében írtam erről a törvényjavaslatról, majd 2007 augusztusában, a lipcsei Game Convention környékén ismét. Mindeddig nem jutott magasabb szintre az ügy, hiszen azért mégiscsak milliárdos üzletről van szó, és ha Németország behúzza a féket, egy Crytek szintű stúdió elköltözése más országba alaposan alávágna a gazdaságnak, főleg manapság, nem beszélve arról, hogy a fekete és szürke import, azaz a BPjM, a germán cenzúrahivatal által tiltólistára helyezett vagy "ifjúságbiztossá" tett játékok behozatala az országba és ezek "föld alatti" terjesztése így is kezd kezelhetetlenné válni... (]{redenc)