• A Nintendo tovább növeli a legyártott Switch konzolok mennyiségét
  • 10%-os növekedést szeretnének, ami akár 2 millió gépet is jelenthet

Immáron hetek óta hiánycikk a Switch, nemcsak a tengerentúlon, hanem már az egész világon, ami nagyban köszönhető a koronavírus-járványnak - nemcsak azért, mert késtek a szállítmányok, hanem mert az igény is jelentősen megugrott a Nintendo masinája iránt. A konzolgyártó pedig úgy tűnik, reagálni is fog a megnövekedett keresletre: a Nikkei nemrég úgy értesült az alkatrészgyártóktól, hogy a Nintendo még több gépet tervez a boltokba szállítani.

a-nintendo-magasabb-fokozatra-tekeri-a-switch-gyartosorokat.jpg

Egészen pontosan 10 százalékos növekedésről van szó, ennyivel növelnék a legyártott konzolok mennyiségét 2020-ban, ami elsőre nem hangzik soknak, ám ha azt nézzük, hogy a most véget ért üzleti évre 19.5 millió példány volt az előrejelzés az eladásokat tekintve (hogy sikerült-e elérni, az pár hét múlva kiderül), akkor a megnövekedett gyártókapacitás akár 2 millió plusz konzolt is jelenthet.

A Nintendo a Nikkei megkeresésére úgy nyilatkozott: remélik, hogy az alkatrészgyártók képesek lesznek kiszolgálni őket, és valóban bővülhet a kapacitás, de ennek mértékét egyelőre még nem tudják pontosan számszerűsíteni.