• Szinte sehol sem lehet már kapni Switch-et a tengerentúlon
  • A Nintendo szerint már jön az utánpótlás

Már korábban is voltak olyan hírek, miszerint komoly hiány várható a Nintendo Switch-ből egyes régiókban a koronavírus-járvány miatt: akkor áprilisra jósolták a problémás időszakot, de úgy tűnik, hogy már március végére beütött a baj.

epp-ahogy-josoltak-az-usa-teljesen-kifogyott-a-switch-keszletekbol.jpg

A Gamespot arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban lényegében mindenhol elfogyott a Nintendo Switch. Erősen túlárazott, illetve használt példányokat ugyan lehet még találni, de a fő bolthálózatok és az online áruházak teljesen kifogytak belőle. Az olcsóbb, kizárólag handheld formában használható Switch Lite-ból lehet még találni, de itt is egyre gyorsabban fogy a készlet.

"A Nintendo Switch hardver több helyen is elfogyott az Egyesült Államokban, de már úton van az utánpótlás. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért" - áll a Nintendo közleményében.

Más régiókban egyelőre nem érzékelhető a hiány, ám ha akadozni fognak a készletek, akkor ez még változhat - főleg úgy, hogy a legújabb exkluzív, az Animal Crossing: New Horizons óriási népszerűségnek örvend.

Támogasd te is a PC Gurut!