• A koronavírus-járvány miatt késnek a Switch utánpótlások
  • A Nintendo elnöke már korábban is erre figyelmeztetett

A Kínában kitört koronavírus-járvány egyre jobban érezteti hatását a videojáték-iparban: a Taipei Game Show-t például úgy ahogy van elhalasztották, mindössze egy héttel a rendezvényt megelőzően, de még az Epic Games Store egyik ingyenesnek szánt játékát is el kellett távolítani a témabeli egyezés miatt. Mindemellett az előző héten a Nintendo elnöke, Furukava Suntaró is aggodalmát fejezte ki, mostanra pedig kiderült, hogy ezek jogosak voltak.

switch-most-mar-biztos-hogy-kesnek-a-szallitmanyok-a-koronavirus-miatt.jpg

A Reuters azt írja, hogy a járvány most már egészen biztosan csúszást fog okozni a Switch-konzolok és -kiegészítők gyártásában, köszönhető annak, hogy a kínai kormány február 10-ig meghosszabbította az újévi ünnepeket, így a gyárak egyelőre zárva maradnak. Ez pedig a Nintendót érinti a legérzékenyebben, akik 2019 végén több mint 10 millió konzolt adtak el, a közeljövőben pedig több termék is hiánycikk lehet majd egyes régiókban a lassuló szállítmányok miatt.

A Nintendo egyébként a gyártás egy részét tavaly áthelyezte Vietnamba elővigyázatosságból, de még mindig igen erősen támaszkodnak Kínára, ezért is érinti érzékenyen őket a mostani helyzet.