• A Nintendo szerint már úton vannak az újabb Switch-szállítmányok
  • Sokan más konzolt vesznek helyette, de már azok is fogynak

A #maradjotthon mozgalom egyértelműen pozitív hatással volt a videojáték- és konzoleladásokra, ez azonban még nem jelenti azt, hogy nincsenek nehézségek, hiszen a Switch mostanra szinte az egész világon hiánycikk lett.

A géphiány először csak az Egyesült Államokat érintette, mostanra azonban Európát is elérte - a hazai boltok is szinte teljesen kifogytak belőle. Emiatt pedig a másodlagos piacon is elképesztő állapotok uralkodnak. A Nintendo azt ígéri, hogy már jön az utánpótlás, de sokan nem várnak, és inkább más konzolt, PS4-et vagy Xbox One-t vesznek helyette, melyek szintén egyre inkább hiánycikké válnak - írja a GamesIndustry.biz brit kereskedői forrásra hivatkozva.

nintendo-switch-mar-uton-az-utanpotlas-de-sokan-nem-varnak.jpg

Kép: pennlive.com

A normál verzióval ellentétben a Switch Lite még viszonylag sok helyen kapható, köszönhető annak, hogy az otthon töltött időre nem hordozható, hanem tévére köthető konzolt keresnek a vásárlók, de már ez a masina is egyre kevesebb helyen van készleten. Érdemes tehát iparkodnia a Nintendónak, hiszen a koronavírus-járvány és az Animal Crossing: New Horizons megjelenése miatt rég nem látott méretű érdeklődés van a Switch iránt.

És ha már Animal Crossing: az új rész népszerűségét jól mutatja, hogy csak Japánban több mint 3 millió példányt adtak el eddig belőle - pár hét múlva a többi régióra vonatkozóan is kapunk majd számokat, amint befut a Nintendo üzleti jelentése.

Támogasd te is a PC Gurut!