• Nem hivatalos PC-s port jelent meg múlt héten a Super Mario 64-ből
  • A Nintendo elkezdte töröltetni a játékot, illetve a vele kapcsolatos anyagokat

Emulátorral akár teljesen jogtisztán is futtathatunk régi konzolos játékokat PC-nken, az előző héten azonban valami teljesen másnak lehettünk a szemtanúi, egyszer csak ugyanis felbukkant a neten egy nem hivatalos Super Mario 64 átirat, amely mindenféle segédprogram nélkül, nagyfelbontásban és kontroller-támogatással futtatta a Nintendo 64, illetve a Mario-széria talán legnagyobb klasszikusát.

a-nintendo-ugyvedei-maris-lecsaptak-a-super-mario-64-nem-hivatalos-pc-verziojara.jpg

Várható volt persze, hogy ez nem sokáig marad így, a Nintendo pedig néhány nappal később neki is kezdett a szükséges intézkedéseknek: a játékot tároló oldalak jogi felszólítást kaptak annak eltávolítására, hiszen ezzel nyilvánvalóan megsértették a Nintendo védjegyét, de a játékot bemutató videókat is igyekeznek folyamatosan eltávolítani a YouTube-ról, illetve az egyéb felületekről.

A Nintendo mindig is szigorúan állt az ilyen ügyekhez: néhány hete például a Dreams-ből távolítottak el hozzájuk kapcsolódó tartalmakat. Aki azonban modernizált Super Mario 64-re vágyik, annak nem kell teljesen elkeserednie, a Nintendo ugyanis állítólag több felújítással is készül a vízvezetékszerelő 35. születésnapjára.