A Diablo 3 nagyon érdekes és sok vitát kiváltó újdonsága, a valódi pénzzel működő aukciósház, ahol a szólistamódban szerzett ritka tárgyainkat, illetve az alaposan feltápolt karakterünket adhatjuk tovább, ám a történet előregördítéséhez szükséges, vagy nagyon különleges tárgyakat nem árverezhetjük el, illetve a hardcore módban nincs is pénzes aukciósház.

A játékon belülről bármikor elindítható rendszer tartalmaz kényelmi funkciókat, például egy keresőt, amivel a karakterünk számára vagy a fejlődésünk szempontjából ideális fegyvert/felszerelést kereshetjük elő, illetve beállíthatjuk, hogy a gép automatikusan emelje a tétet helyettünk.

Diablo 3 JátékképekDiablo 3 JátékképekDiablo 3 Játékképek

Az aukciók során szerzett összeget (a tárgyak meghirdetéséért fizetni kell) a Blizzard online boltjában fellelhető szolgáltatásokra, illetve valódi pénzre is válthatjuk. A Battle.neten és az aukciós házban történő tranzakciókat a PayPal rendszerén keresztül intézhetjük majd.

A Blizzard egyelőre nem beszélt a PayPallal kötött partneri kapcsolatának részleteiről, így még nem tudjuk, hogy pontosan milyen régiókban, milyen pénznemek támogatásával fog működni ez az egész, a fejlesztők azonban megígérték, hogy hamarosan -- valószínűleg a BlizzCon során -- fény derül majd mindenre.