A Steam felveszi a kesztyűt az indulatból született kritikák tömegei ellen, a legutóbbi frissítéssel már grafikonon is ellenőrizhetjük, miként alakult egy-egy játék értékelése az idők során. Erre nem csak a múlt heti, PewDiePie megnyilvánulása miatti ramazuri miatt volt szükség, korábban is nyúltak már a játékosok a “review bombing” eszközéhez (nyersferdítésben értékelés-bombázás). Ha újat mondtunk ezzel, akkor röviden összefoglalva, akkor beszélünk ilyesmiről, amikor felhasználók tömegei úgy gondolják, hogy ez a legjobb módszer arra, hogy kifejezzék nemtetszésüket valami miatt.

A Valve azonban úgy látja, hogy ez nem helyénvaló, és bár megakadályozni nem tudja az ilyen megmozdulásokat, egy szűrhető grafikonnal mélyebb betekintést adnak egy játék értékeléseinek alakulásába. Az persze más kérdés, hogy a kissé eldugott funkció mennyire változtat bármin is, mindenesetre üdvözlendő a Valve hozzáállása.

“A review bombing megnehezíti annak megítélését a pontszám alapján, hogy jól szórakoznánk-e az adott produktummal. Ezért helyesnek láttuk ezt a megoldást, mely nem akadályozza meg a játékosokat abban, hogy kifejezzék véleményüket, ugyanakkor a potenciális vásárlók is jobban felmérhetik, hogy érdekli-e őket az adott termék. Továbbá azon a játékok megítélésénél is sokat segít, melyek folyamatosan bővülnek és változnak.” - áll a Valve közleményében.

firewatch-review.jpeg