Miközben a youtuber közösség aggódik amiatt, hogy a PewDiePie körüli botrányok az ő pénztárcáikra is káros hatással lesznek, addig tovább gyűrűzik a legújabb balhé. Ugye pár napja Pewds egy élő közvetítés keretében véletlen kimondta a nigger szót, mire a Firewatch-t jegyző Campo Santo társalapítója Sean Vanaman kifakadt a Twitteren és letiltatta a játékhoz kapcsolódó videókat a youtuber csatornáján.

Nos, talán ezt nem kellett volna. Bár a negatív reklám is jó reklám, pláne, ha ingyenes, a játékosok nem fogadták olyan vidáman Vanaman tetteit. Éppen ellenkezőleg, megrohamozták a Firewatch Steam oldalát és sok-sok negatív értékelést hagytak hátra, amik többsége nem az amúgy remek szórakozást biztosító Firewatch-nak, hanem a fejlesztőknek, még inkább Vanamannak szól.

A PC Gamer megnézte az ötven, akkor legfrissebb negatív értékelést, és azt találta, hogy ebből 43 olyan játékos, akik egy percet sem játszottak a Firewatch-csal, szóval a motivációik nem képezhetik vita tárgyát. Én is ránéztem néhány friss megnyilvánulásra, és hát na, ezek sem ringatnak kétségek közé:

„Szívás”

„A Campo Santo egy nyafogó rib*nc. Csak ennyit akarom mondani. 1 szó nem tesz senkit rasszistává.”

„Nagyon szeretem ezt a játékot. Gyönyörű és az egyik legjobb sétaszimulátor. De sajnos a Campo Santo társalapítója, Sean Vanaman egy idióta. Nem szabad megvenned ezt a játékot. Töltsd le! Azt hitte, hogy jó ötlet eljátszani a fehér lovagot, ám csak annyit ért el, hogy hülyét csinált magából és sajnos a csapat többi tagjából is.”

„A főhős egy mocskos heteroszexuális fehér férfi!! 0 tolerancia! Szégyeljék magukat a fejlesztők. Hogyan kéne játszanom ezzel a fasiszta pewdiepie-darabbal? 0/10”

És hasonlók, szóval érezhető, hogy inkább a helyzetet, semmint a játékot értékelték a kritikus hangvételű irományok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!