Szegény DotA 2-re rájár a rúd. Nem elég, hogy a minap a PlayerUnknown's Battlegrounds letaszította a Steam ranglista éléről, most a Half-Life rajongók is nekiestek, mint nagymama a nokedli szaggatásnak. Hogy mi köze a Half-Life-nak a DotA 2-höz? Nos, azon kívül, hogy mindkettő a Valve játéka, semmi.

A rajongók mégis egyre több negatív hangvételű kommentet hagynak a DotA 2 steames értékelései között, amelyekben a Half-Life 3 miatt panaszkodnak. Vagyis inkább annak hiánya, hanyagolása miatt. Sőt olyanok is akadnak, akik egyenesen a DotA 2-t és a CS:GO-t okolják azért, mert a Valve nem készíti el Gordon Freeman harmadik nagy kalandját.

„A Valve eldöntötte, hogy a DotA 2 és a CS:GO többet ér, mint a Half-Life” – írja az egyik játékos. „Megölték a Half-Life-ot ezért” – panaszkodik egy másik. „Mérgező játék és komplett idő- és pénzkidobás. Inkább játszanék a Half-Life 3-mal” – így egy harmadik. De a legjobbak talán mégis azok, akik csak úgy beállnak a sorba, mert unatkoznak: „én csak a kritikabomba miatt vagyok itt”.

Hogy mit jelent ez a DotA 2-re nézve? Abszolút semmit! A játék értékelése még most is nagyon pozitív, akár az összesített, akár a mostanában befutott kritikákat nézzük. A Valve sem fog ezután nagy hirtelen nekiállni a Half-Life 3-nak, szóval emiatt sem kell aggódni. Sőt talán éppen ellenkezőleg, bele kell törődni, hogy Dr. Freeman kalandjai már nem fognak folytatódni.