Damian Thong elemző szerint, aki a PlayStation 4 Pro kiadásának dátumát is aránylag pontosan megjósolta, korábban azt mondta, hogy akár már jövőre, 2018-ban érkezhet az új PlayStation 5 konzol. Shawn Layden, a Sony elnöke és vezérigazgatója a Golem.de oldalnak adott interjúban hozzászólt egy keveset a PlayStation 5 témájához. Valamint a PlayStation 4 Próról is beszélt egy kicsit.

Elmondta azt, amit már korábban is leszögeztek: soha nem lesznek PlayStation 4 Pro exkluzív játékok, mert a PlayStation 4 Pro a 4K felbontás, HDR, picivel jobb teljesítmény és szebb grafika iránti igényét elégíti ki annak, aki ilyen játékélményre vágyik. Viszont ettől ez még egy PlayStation 4 konzol marad, az alap PlayStation 4 tulajdonosok nem szenvednek jelentős hátrányt. Ami fut PlayStation 4 Prón, az fut az alapgépen is.

A PlayStation 5-ről pedig csak annyit árult el, hogy bizony el fog telni némi idő, mielőtt leleplezik az új konzolt. Szóval Damian Thong feltételezése a 2018-as PlayStation 5-ről most már közel sem tűnik olyan biztosnak. Persze az sem kizárt, hogy jövőre megtörténik a leleplezés, majd nem sokkal utána pedig a konzol kiadása is. Az persze vitatható, hogy mennyi erre az esély. Már most nagyon sokat eladtak a PlayStation 4-ből és nem valószínű, hogy ez változni fog a közeljövőben. Nem hinném, hogy jelenleg szükségesnek látnák a PlayStation 5 kiadását.

sony-playstation-logo.jpg